Podobna sprawa jak z Luke'em Cage'em. Netflix szaleje na Comic-Conie w San Diego i prezentuje zapowiedź kolejnego serialu, czyli Iron Fista.
Zapowiada się nieźle, ale w sumie za dużo nie pokazali.
22-07-2016, 09:35
|
Iron Fist (Netflix/Marvel)
|
|
Podobna sprawa jak z Luke'em Cage'em. Netflix szaleje na Comic-Conie w San Diego i prezentuje zapowiedź kolejnego serialu, czyli Iron Fista. Zapowiada się nieźle, ale w sumie za dużo nie pokazali.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
22-07-2016, 09:35
Jak dla mnie zapowiada się średnio. Ciekawe czy w 2017 w końcu wypuszczą więcej niż tylko dwa tytuły. Bo w innym wypadku niestety bd musiał na DD czekać do 2018 ;<
A tak wgl, może połączyć wszystkie tematy o netflixowych super-heroes z Hells Kitchen? Tak jak np jest temat "Arrowverse" :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
22-07-2016, 10:55
17.03.17 wychodzi "Iron Fist" : ) W sumie było do przewidzenia, że wyjdzie w Marcu.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
04-10-2016, 17:40
Czyli termin wiosenny zachowany, ciekawe gdzie wcisną Punishera. Bo gdyby zostawili go na wiosnę 2018 (jesień to Defenders) to by znaczyło że kolejny sezony JJ lub DD przesunąłby się na 2019 a to stanowczo za długi odstęp czasu. Co prawda na kolejne sezony Jessici czy Caga nie czekam z utęsknieniem ale z punktu widzenia biznesowego to raczej trzeba zwiększyć ilość seriali na rok do co najmniej trzech.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 04-10-2016, 19:12
Gdzieś tutaj wrzucałem informację prezesa Netflixa o tym kiedy on sam widzi te premiery, ale nie wiem w którym temacie, o Punisherze też było, ale, że on nawet z Defenders nie jest powiązany, to nie muszą się martwić o ramy czasowe, dlatego już go kręcą.
04-10-2016, 19:23
Dokładnie. Przydałoby się zwiększyć ilość seriali do 3-4 rocznie. No bo jakby czekać na kolejne sezony 5 seriali to by na każdy trzeba było czekać z 2-2.5 roku ;O
Moim zdaniem mogliby np. poskracać trochę sezony np. do 8 odc., ale żeby wychodziły te 3-4 tytuły na rok. W JJ (i z tego co czytałem z recenzji to również się tyczy LC) ewidentnie liczba 13 odc. nie służyła serialowi. Wyszłoby to dużo lepiej gdyby sezon był mniej rozwleczony i trwał np 9 odcinków. Luke'a obejrzałem dopiero 7 odc., ale też uważam, że całe te backstory Luke'a i Cottonmoutha było zbędnym zapychaczem. Zwłaszcza, że origin Lue'a był nudny i oklepany na maxa do bólu - 0 oryginalności. Mogliby też np. łączyć postacie np "Jessica Jones and Luke Cage". Tak czy siak powinni coś z tym zrobić, bo czekanie 2-2.5 roku na kolejne sezony to jest troche przesada ;/ Jeśli Punishera wcisną miedzy Defenders i Daredevilem s03, to będzie to w sumie 2 lata przerwy miedzy sezonami (?). A co dopiero JJ S02 i potencjalne dalsze sezony innych bohaterów.
04-10-2016, 22:56 ![]() Trochę szkoda, że gość nie pojawi się w filmach, ktoś kto daje w mordę Thorowi i Hulkowi powinien mieć szansę to zrobić i w filmach :P 06-10-2016, 19:46
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 07-10-2016, 07:41 Miesiąc do premiery, ostatni zwiastun i cisza. :) Trochę się jaram, ale nie mam wysokich oczekiwań jak w przypadku Defenders. Netflix przyzwyczaił nas do pewnego poziomu, poza tym nie będzie menstruacyjnego klimatu jak w Jessice, tylko stare dobre Tactical Mystic Kung-Fu Action. Iron Fistowe efekty wyglądają całkiem nieźle, szczególnie ostatnia scena w trailerze. No i mam nadzieję na więcej nawiązań do uniwersum, a pod tym względem już w Cage'u było naprawdę dobrze. 08-02-2017, 11:36 Cytat:No i mam nadzieję na więcej nawiązań do uniwersum, a pod tym względem już w Cage'u było naprawdę dobrze.Ja też, liczę na jakiś konkret związany z firmą Starka albo Hammera, bo Danny ma własny biznes, więc to aż się prosi o wykorzystanie. No i całościowo ten serial wydaje się być znacznie, znacznie lżejszy niż pozostałe, od depresyjnej Jessiki, od moralizatorskiego Daredevila i nawet od Cage'a (chociaż i tutaj była zmiana i nie czuć było takiej deprechy, przynajmniej w niektórych odcinkach). Ciekawi mnie też, czy powróci standardowe cameo Stana w tych serialach, czyli "gliniarz każdego miesiąca". 08-02-2017, 11:45
W sumie to ja bym wolał więcej nawiązań do innych seriali Netflixa (najlepiej jakieś cameo), a mniej to filmowego MCU. Ale to pewnie dlatego, że wolałbym aby te seriale tworzyły odrębne uniwersum.
A co do nawiązań do innych defendersowych seriali, no to kilka już mamy: Ogólnie wg mnie Luke Cage zaniżył strasznie poziom (w II połowie sezonu), mam nadzieje, że "Iron Fist" wypadnie lepiej. No i ogólnie byłoby fajnie gdyby jakoś jednak ten serial stanowił już wprowadzenie pod "Defenders".
08-02-2017, 11:54 Ależ to słabo wygląda (i brzmi). Serio? Naprawdę liczyłem na świetnie wyglądające walki a to jest jakaś padaka. Znalazłbym w "Arrow" lepsze walki. Dobór muzyki też słaby. Mam nadzieje, że to tylko jedna taka scena i już momenty akcji Irona będą wyglądać lepiej. Bo jeśli to będzie ten poziom to mocno się zawiodę....mocno.
13-02-2017, 23:30
https://www.comicbookmovie.com/tv/marvel/iron_fist/minor-spoilers-early-iron-fist-reviews-indicate-a-rough-a149477
Well shit. Zastanowię się nad zapłaceniem Netfliksa dopóki nie pojawią się przekonujące recenzje całego sezonu. 08-03-2017, 18:23
Te recki niepokoją bardziej z tego względu, że nad przereklamowanym "Daredevilem" krytycy się brandzlowali, jakby oglądali serialowego odpowiednika "Ojca Chrzestnego", a tutaj przy "Iron Fist" takie uderzenie w tyłek Marvelowi.
No nie może być! Niemniej, nie wiem skąd zdziwienie. Już na poziomie zwiastunów, w porównaniu do zapowiedzi pozostałych seriali, wyglądało to jak popłuczyny. Dobrze pamiętam, że showrunner "Iron Fista" będzie odpowiadał za to "Inhumans"? Ehh.. =/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
08-03-2017, 18:43 (08-03-2017, 18:23)Huntersky napisał(a): https://www.comicbookmovie.com/tv/marvel/iron_fist/minor-spoilers-early-iron-fist-reviews-indicate-a-rough-a149477No ja nawet nie czekałem, a zwiastuny nie przekonaly mnie, by czekać. Recenzje swoja droga. "Luke Cage" mial raczej pozytywne recenzje, ale tez nie bylem w stanie zmeczyc sezonu wiecej niz trzy odcinki. Ja sobie raczej z serialami Marvela daje spokój, bo są w najlepszym wypadku przeciętne. "Jessica Jones" byla świetna, "Daredevil" ma świetne momenty, ale niestety, na te chwile blado to wyglada. Licze, ze druga faza marvelowych seriali zacznie naprawiac błedy poprzednich serii. Czekam na "Defenders", ale daleko mi do podjarki. 08-03-2017, 19:28
Hmmm...duzo zarzutów dotyczy tego, ze serial jest nudny. Możliwe, że rozkręca się po prostu w drugiej połowie. Naprawdę miałby być gorszy od "Luke Cage"?
Mam nadzieje, że showrunner jednak przy "Inhumans" postara się bardziej :P 08-03-2017, 19:32 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |