Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Mandalorian - serial (Disney+, 2019-)
246 mln z całego świata, no bieda większa niż się spodziewałem. Dojadą w ogóle do 300 baniek?

Odpowiedz
Z trudem tak, za to za parę miesięcy odtrąbią sukces na streamingu i tak w koło macieju. Chyba disneyowski model skupu i dojenia znanych marek i franczyz się powoli wyczerpuje. Marvel i SW nie dają już takich przychodów a i powiększenie jest praktycznie niemożliwe, bo ile można tłuc tego samego raz tylko zmieniając format z kina na tv i na odwrót. To już Apple ma teraz lepszą bibliotekę oryginalnych seriali sf niż Disney.

Odpowiedz
Nie no 300 baniek to jednak uciułają. Kibicuję, że nie, ale nie postawiłbym na to szekli.
Bardziej mnie ciekawi ile ci nowi "Awendżersi" zarobią. Bo tam to już jest jakiś olbrzymi budżet z tego co czytałem.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Moja wypowiedź z 2024. Simek emanował wtedy optymizmem - no.. jak to Simek - którego wtedy nie mogłem ogarnąć. Nadal nie mogę Duży uśmiech

Ten film jest spóźniony o jakieś 3-4 lata. Najprawdopodobniej powinien zająć miejsce 3 sezonu i być zwieńczeniem historii tej dwójki bohaterów. 

A tak to nie tylko temat się mocno wypalił, ale i jeszcze spełniły się najgorsze sny odnośnie filmu... Nie dość, że przeciętny produkt im wyszedł, to nawet nie jest konkluzja czegokolwiek, tylko podobno zlepek rzeczy, które mogłyby zostać rozwinięte na cały, pełnoprawny sezon Język
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Hmm a tak w sumie to czym był ten 3 sezon Mando - coś tam było o powrocie na Mandalor i pojawiła się masa postaci z animowanych SW, ale w gruncie rzeczy to pamiętam tylko jak Mando z Grogu na koniec siedzą sobie na ganku przed chałupą.

Odpowiedz
Fajny film, nawet lepszy niż się spodziewałem, bo oczekiwałem totalnej biedy, a tutaj mamy po prostu 3-4 wypasione odcinki Mando. Oczywiście boli, że brak tutaj jakiejkolwiek wagi, nawet nie próbowano udawać, że chodzi o coś więcej niż kolejna, standardowa misja dla Nowej Republiki - no nie ma tutaj kompletnie nic większego, ani zalążka grubszej historii. Trochę drażni też logika gry komputerowej i to takiej przechodzonej na easy - Mando tutaj właściwie w ogóle nie musi kombinować, bo sposobem na każdy problem jest frontalne wejście do pomieszczenia i wystrzelanie wszystkich złoli. Największy plus to chyba muzyka, trochę bardziej różnorodna niż zazwyczaj w SW, więcej elektroniki, dla mnie super. Wydaje mi się, że trochę większa niż w serialu jest również skala - odwiedzamy kilka planet, akcja goni akcję, mi najbardziej podobała się ta początkowa lodowo-górska.
Jestem na tak, chociaż jak ktoś nie ma dzieci, które ciągną do kina, to polecam poczekać na premierę na Disney+. Naciągane 6/10 - dobrze się bawiłem.

Odpowiedz
(28-05-2026, 14:18)Scheckley napisał(a): No właśnie, chyba każdy spodziewał się kinowego zakończenia a nie kolejnego sezony serialu, tylko na dużym ekranie. 

Nie. Ja się spodziewałem, że to będzie właśnie serial przerobiony na film.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon