The Batman - part II (2025) reż. Matt Reeves
(13-06-2026, 02:31)OGPUEE napisał(a):
(13-06-2026, 01:41)samuuel napisał(a): Niby już u Burtona Dent był pigmentododatni, ale raz, że grał go Billy D. Williams, którego lubię i który pasował, a dwa, że to było w najlepszych dla kinematografii czasach.
No i Burton też niespecjalnie dbał o zgodność komiksową i też mało kto się przejmował, bo wówczas tylko hardkorowi komiksowi geecy wiedzieli jak naprawdę nazywa się Two Face. A dla publiki powszechnej (znającej Batmana tylko z serialu z Westem) Harvey Dent był to jakiś random grany przez Lando Carlissana.
Gdyby powstał trzeci Batman Burtona to Dwie-Twarze byłby pewnie grany przez Williamsa, na dokładkę Robin byłby czarny, ciekawe jak to byłoby przyjęte

Burton zmieniał originy, ale przynajmniej Batman zachowywał się jak Batman a Kotka jak Kotka :)

Odpowiedz
E, dzisiaj byłby histeryczny wrzask i p*****lenie w Internecie że Batman z zimną krwią kiluje przestępców na prawo i lewo jak Punisher i chce zabić mordercę swoich rodziców.. a Catwoman jest powstałą z martwych żeńską (woke!) wersją "The Crow" z problemami osobowościowymi która szuka zemsty na swoim mordercy :p

Odpowiedz
(13-06-2026, 19:17)samuuel napisał(a):
(13-06-2026, 02:31)OGPUEE napisał(a):
(13-06-2026, 01:41)samuuel napisał(a): Niby już u Burtona Dent był pigmentododatni, ale raz, że grał go Billy D. Williams, którego lubię i który pasował, a dwa, że to było w najlepszych dla kinematografii czasach.
No i Burton też niespecjalnie dbał o zgodność komiksową i też mało kto się przejmował, bo wówczas tylko hardkorowi komiksowi geecy wiedzieli jak naprawdę nazywa się Two Face. A dla publiki powszechnej (znającej Batmana tylko z serialu z Westem) Harvey Dent był to jakiś random grany przez Lando Carlissana.
Gdyby powstał trzeci Batman Burtona to Dwie-Twarze byłby pewnie grany przez Williamsa, na dokładkę Robin byłby czarny, ciekawe jak to byłoby przyjęte

Burton zmieniał originy, ale przynajmniej Batman zachowywał się jak Batman a Kotka jak Kotka :)
W sumie powstał, ale w formie komiksu i jest to bardzo fajne zwieńczenie trylogii, która nigdy nie powstała. Mam nadzieje, że w dobie AI ktoś kiedyś wygeneruje fan sequel
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Corn, masz na myśli Batmana '89 pisanego przez Sama Hamma, scenarzystę pierwszego Batka Burtona?

BTW:
Cytat:Hamm created the notion that Bruce Wayne travelled around the globe for training in his 1986 draft for the movie, predating Batman #431 in the spring of 1989
https://batman.fandom.com/wiki/Batman_Issue_431

Odpowiedz
Tak, dokładnie to mam na myśli :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Szokuje mnie że jeszcze ktoś odczuwa jakiś entuzjazm w związku z tym filmem.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Jak dla mnie - jest to chyba jedyny film o Batmanie do tej pory którego powstawanie jest dla mnie w sumie całkowicie obojętne. I mówię to jako ktoś kto ocenił pierwszą część całkiem pozytywnie.

Jak na tego samego Batmana -przerwa jest za długa a pierwsza część nie była zbyt ekscytująca. Nie ma też za bardzo miejsca na ekscytowanie się gdyby był tu inny twórca i robił Batmana "na nowo" - bo mogłoby być ciekawe "jak teraz podejdą do postaci i świata?"

Pewnie gdzieś tam obejrzę przy okazji, w sumie z chęcią znowu zobaczę Pattinsona w tej roli.. ale do kina się na to nie wybiorę (zresztą na pierwszą część też się nie wybrałem i chwalę sobie tą decyzję).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon