Rick and Morty
Na yt mignął mi trailer najnowszego sezony Futuramy i siłą rzeczy przypomniał mi się inny animowany komediowy sf. Myślałem, że premiera we wrześniu a tu patrzę a premiera była 25 maja a 27 lipca był jego ostatni odcinek i żadnej reakcji!?

Kurde chyba każdy tutaj to olał, a pamiętam złote czasy pierwszych dwóch sezonów i zachwyt. Ech sic transit gloria mundi...

BTW ten dwuletni cykl produkcyjny na streamingach jest mega irytujący. Kiedyś nawet "Gra o tron" leciała CO roku, a teraz zapomina się o czym był pierwszy sezon...

Odpowiedz
Skończyłem dzisiaj oglądać ósmy sezon i w sumie był ok, odcinek z kosmicznym kasynem i wyścigiem za kasą najlepszy, reszta mehowa, ale z kilkoma ciekawymi pomysłami. W sumie ten serial to obecnie kulturowa ciekawostka i przykład tego jak zmarnować cały hype w krótkim czasie. Jak dla mnie olanie przez Harmona całej głównej historii z Rickiem itd. to był strzał w stopę. Od kiedy zniknął Evil Morty serial goni w piętkę. Następny sezon za... dwa lata? Nawet mi się nie chcę sprawdzać :P

Odpowiedz
Czy ja wiem czy zmarnowany hype? Niby co by się miało dziać jakby był w pełni wykorzystany? Filmy kinowe zarabiające setki milionów na całym świecie? Przymiarki do wersji aktorskiej, gry wideo i zestawy Lego? To przecież tylko fajny, niegrzeczny, nerdowski serial animowany i wciąż nim jest, już nie przesadzajmy z tym wzdychaniem, że pierwsze sezony to było jakieś cudo i wielkie wydarzenie w świecie telewizji.

Odpowiedz
(29-12-2025, 10:42)simek napisał(a): To przecież tylko fajny, niegrzeczny, nerdowski serial animowany i wciąż nim jest, już nie przesadzajmy z tym wzdychaniem, że pierwsze sezony to było jakieś cudo i wielkie wydarzenie w świecie telewizji.

Nie no, na poziomie kreatywnosci, pazura, humoru, trafienia w kulturowy zeitgeist i ogolnej jakosci to pierwsze 2(3) sezony sa wybitne. I tak, jako telewizyjne wydarzenie mialo to swoja wielkosc. Wielkosc nietypowa, bo geekowska, rozlana po internecie, w sumie to byl peak telewizyjno-internetowej geekowszczyzny. I potem to juz rownia pochyla, gdzie czas produkcji sezonow ich jakosc, brak dlugofalowej wizji (robimy 5 sezonow, zamknieta historia i nara) spowodowaly, ze R&M z czegos wyjatkowego stal sie przeciagniertym sredniakiem. Widzowie wyrosli z serialu, czesc ciagle czeka na nowe sezony, ktore juz tak nie bawia i mamy co mamy.

Gravity Falls >>> Rick and Morty, zdecydowanie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Te pierwsze dwa sezony były zdecydowanie powiewem świeżości, który potem szybko spowszedniał. W sumie też jednak wiek robi swoje, pierwszy raz oglądałem serial 10 lat temu a z czasem też gust się zmienia. Niemniej bądźmy szczerzy ile osób na forum ogląda teraz Ricka i Morty'ego?

Odpowiedz
Ja oglądam bo w sumie jeden sezon, który wypuszczają tylko co dwa lata, i to każdy odcinek raz w tygodniu to w sumie nie jest jeszcze tak wielki zabieracz czasu :)

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Ha to podziel się opinią o najnowszym ;)

Odpowiedz
Algorytmy yt podrzuciły mi poniższy klip:

W ogóle nie miałem nawet pojęcia, że wystartował 9 sezon...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości