Mortal Kombat
(12-06-2026, 11:49)slepy51 napisał(a): w drugim typ się bije i ginie, potem jego brat trenuje i bije się z gościem, który zabił mu brata
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcQi3cv-qHHZtNdyX6RKY1S...5wIy8zkf&s]

Owy typ w Kickboxerze nie ginie, a zostaje tak poturbowany, że kończy na wózku inwalidzkim. I przez cały film żyje i potem ma nawet scenę akcji, mimo że jest niepełnosprawny (reprezentacja jest ważna!). 

Odpowiedz
Fakt, pojebało mi się z dużo lepszym "Królem kickboxerów" z Lorenem Avedonem i Billy'm Blanksem, w którym jest praktycznie bliźniacza fabuła ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(12-06-2026, 01:43)michax napisał(a): Jeśli uznać Lwie serce z Van Damme za turniejowe kino kopane to dla mnie najlepszy film z tego gatunku. Niepopularna opinia, ale nigdy nie przepadałem za Krwawym sportem, wolę Quest i Kickboxer (w sumie to też turniejowy film). A jest jeszcze Nieustraszony z Jetem Li, który jest dziś trochę zapomniany.
Ja mam po prostu do tego filmu bardzo duży sentyment jako taki all around film: dramat, sztuki walki, obyczajówka, w tle Legia Cudzoziemska. Jeden z pierwszych filmów, które oglądałem na VHS. Mój mini ranking wymienionej przez ciebie trojki:

1. Krwawy Sport
2. Quest
3. Kickboxer

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Cytat:A odnośnie samego "Lionheart" to jest raczej oczywiste, że to pierwsza trójka najlepszych filmów z Van Damme'm razem z "Hard Target" i "Bloodsport".
Bro... Nowhere to Run to jest peak Van Damme'a. Obok Lionheart i Wykonać wyrok to ścisła czołówka jego filmów.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Z filmów Harmona dużo bardziej wolę "Autostopowicza" :) "Uciec, ale dokąd?" jest bardzo w porządku, Rosanna Arquette ma fajne cycki ale do jakiegokolwiek peaku jednak trochę temu obrazkowi brakuje. To samo z "Wykonać wyrok" - Patrick Kilpatrick jest zajebisty jako Sandman, fajna jest muza ale lubię bardziej inne filmy z JCVD, na przykład świetnego "Cyborga", który o włos mi się nie zmieścił do pierwszej trójki. W każdym razie chyba wszyscy możemy się zgodzić, że lata 1988 - 1993 to zdecydowanie najlepszy okres w jego karierze. Przez te 5 lat miał 10 filmów i większość z nich jest albo bardzo dobra albo zajebista.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości