Dużo pisze
Liczba postów: 558
Liczba wątków: 2
(24-12-2021, 22:15)shamar napisał(a): Gram z półtorej godziny i jeszcze nie spotkałem Aliena. A ta gra ma chyba z 5 godzin.
PS - Co to za opcja graficzna "okulowanie świata" (czy jakoś tak)? Włączyłem/wyłączyłem i nie widzę różnicy
Skąd Ci się wzięło, że gra ma 5 godzin? Mi to spokojnie zajęło około 20 godzin. :D
Świetna gierka dla fanów Aliena, ale nie bez wad, gdzie główne pretensje to:
- fabuła to niestety prawie kopia oryginału. Śmiechłem trochę jak gdzieś po kilku godzinach graniach twórcy z namszczeniem prezentowali główny twist, którym okazała się...obecność Aliena na statku. ;)
- sporo chamskich zagrań w różnych fazach gry typu idź do X do Y, wciśnij przycisk, wróć do X, cutscenka, wróć do Y i to wszystko z Alienem na plecach. Trochę to było na siłę.
- słabiutkie zakończenie, bez żadnej puenty która jakoś nagradzałaby wysiłek gracza
30-12-2021, 12:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2021, 12:39 przez Maćko.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,475
Liczba wątków: 29
Porąbało mi się z inną grą ;).
Anyway. Jestem już za połową. Gra jest świetna choć niepozbawiona małych wad. Zamknięcie niektórych fragmentów przestrzeni rzeczywiście trochę irytuje. Leży se walizka i UJ - nie przejdziesz. Wkurza mnie też, że nie można zginąć w tej grze (jak i poprzedniej filmowej, którą zaliczyłem - Ghostbusters) np. spadając z wysokości.
No chooj - nie da się spaść i koniec. Duże ułatwienie.
No i trochę mnie wku***ją sporadyczne błędy:
* zdarza mi się, że nie mogę wyjść z panelu sterowania
* Czasem komputer jest pusty i trzeba wejść 2gi raz
* Nie mogę złożyć danego przedmiotu choć jest 100% części
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
30-12-2021, 14:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2021, 14:10 przez shamar.)
CGI Paul Walker
Skończyłem.
Jeszcze tylko 2 dodatki z Ripley oryginalną. Ale to chyba króciutkie.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
01-01-2022, 00:20
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
22-11-2024, 20:58
Stały bywalec
Liczba postów: 2,184
Liczba wątków: 14
szukałem tej gry ostatnio na Steam, choć trudno ją wyhaczyć, no ale jest właśnie promka za 35ziko za podstawkę i 30ziko za dodatki, więc spoko opcja. Kupiłem, będzie czas to obadam co i jak. Wstęp na kopii Nostromo zapowiada zacny klimacik.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
29-04-2025, 21:02
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,386
Liczba wątków: 75
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
26-07-2025, 13:50
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
To chyba nie jest ten zapowiadany sequel Isolation?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
26-07-2025, 16:39
Chrissie Watkins' arm
Nie, to "normalna" wersja gry, którą wypuścili pod koniec grudnia zeszłego roku na VR. Ogólnie z tego co ludzie piszą, oryginał był całkiem niezły.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
26-07-2025, 16:56
CGI Paul Walker
I teraz pytanie do tych, co grali i skończyli. Jak myślicie:
Dadzą nową postać czy bohaterem będzie znów Amanda? Przy czym, tu będzie SPOILER z zakończenia , które w tej formie było wyjątkowo DOBRE. O teraz mieliby to zjebać?
26-04-2026, 20:34
Fhtagn
Liczba postów: 5,356
Liczba wątków: 9
Nowa postać, nowe miejsce brzmi najbardziej logicznie i sensownie, ale...
czy to ma w ogóle jakiekolwiek znaczenie? Amanda umarła przecież w podeszłym wieku, nie w kosmosie czy z łap obcego, jeśli dobrze pamiętam Aliens.
27-04-2026, 09:43
Chrissie Watkins' arm
W końcu. Najlepsza gra na podstawie filmowej franczyzy w historii a przy okazji jedyny słuszny sequel oryginalnego "Obcego - ósmego pasażera Nostromo" Ridleya Scotta (sorry "Aliens") doczeka się swojej własnej kontynuacji. Jaram się w ciul.
06-06-2026, 01:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2026, 02:00 przez slepy51.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,715
Liczba wątków: 0
Nie przeszedłem jednynki do końca, byłem za bardzo obsrany. A jest jeszcze vr, tak to nawet pranie fotela by nie pomogło :)
06-06-2026, 08:34
Fhtagn
Liczba postów: 5,356
Liczba wątków: 9
Troszeczkę mnie martwią te otwarte przestrzenie, wolę ciasne, klaustrofobiczne korytarze i wnętrza stacji/statku, chociaż z drugiej strony... w pierwszej Izolacji też łaziło się po niby otwartej przestrzeni w sekwencji retrospekcji i klimacik był tam gęsty jak smoła.
06-06-2026, 09:42
Chrissie Watkins' arm
10-06-2026, 21:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2026, 21:20 przez slepy51.)
CGI Paul Walker
Jest już pierwszy zgrzyt. Jak to, kurva, nie grasz Amandą?
11-06-2026, 19:56
|